نکات برنامه ریزی کنکور

برنامه ریزی کنکور

برنامه ریزی کنکور یکی از فاکتور هایی است که اگر درست و اصولی چیده نشود ممکن است به ضرر دانش آموز تمام شود چون که دقیقا روی بازدهی او تاثیر مستقیم می گذارد در این مقاله قصد دارم یک سری نکات راجع برنامه ریزی درسی برای شما عزیزان بگویم که با رعایت کردن این اصول می توانید یک برنامه درسی برای خود تنظیم کنید.

هدف و وفاداری به هدف

دوست من برای نوشتن برنامه اولین گام داشتن هدف است چون تا زمانی که نمیدانی به چه رشته ای در پایان می خواهی برسی ، نوشتن برنامه کاری بیهوده است (در هر کاری صادق است و فقط مربوط به رشته نمی شود منتها چون الان من برنامه ریزی درسی را می خواهم بگویم مثال رشته را زدم).

بعضی از دانش آموزان هدف بزرگی برای دانشگاه ندارند و می خواهند بعد از دوران مدرسه به بازار کار وارد شوند و در کنار آن به یک رشته در دانشگاه مشغول شوند و یک مدرک دانشگاهی هم در رزومه خود داشته باشند خوب این دانش آموزان برنامه سبک تری نسبت به دانش آموزی که اهداف بزرگی برای دانشگاه دارد نیاز دارند و این کاملا منطقی هست ، هر کس که هدف بزرگتری دارد باید بیشتر هم تلاش کند.برای اطلاعات بیشتر به مقاله دانشگاه برم یا نه مراجعه نمایید. البته این هدف ها ممکن است در طول زمان دچار تغییراتی بشود و شما با اطلاعاتی که در طول زمان به دست می آورید آن ها را تغییر دهید ولی حتما در هر قسمت از زندگی هدف را برای خود مشخص کنید و هدف زمانی درست است که شما از جان و دل آن را بخواهید و حاضر باشید برای رسیدن به آن از یک سری چیز ها در یک مقطع از زندگی بگذرید ( مثلا اگر هفته ای 3 مرتبه با دوستانتان بیرون می رفتید حالا یک دفعه این کار را انجام دهید )

از همان اول کار شروع به حذف مبحث نکنید

بسیاری دانش آموز دیده ام که برای نوشتن برنامه درسی به سراغ من می آیند و در همان اوایل کار به من می گویند که استاد کدوم درس ها رو حذف کنیم و یا می گویند من از این درس خوشم نمی آید اینو میشه حذف کنم ؟ که همیشه با نظر منفی من مواجهه می شوند چون بهتر است هیچ درسی را در کنکور صفر نزنید چون باعث افت تراز شما و جلو افتادن رقیب هایتان می شود و بهترین راهکار این است که سعی کنید حتی یک بار هم که شده تمام مباحث را یک نگاه بیاندازید (البته اگر زمانش را دارید) و سپس به نکات مهم تر و پرتکرار تر در کنکور بپردازید. البته برای دو سه ماه آخر استراتژی خاص خودش را رعایت کنید برای تصمیم گیری مقاله دو سه ماه مانده به کنکور را مطالعه کنید

از تمام پایه ها در برنامه درسی کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشید

سعی کنید در برنامه یک ماهه خود حتما سه پایه (دهم ، یازدهم ، دوازدهم ) را قرار دهید البته به خاطر این که شما سال کنکور در پایه دوازدهم هستید و به مدرسه می روید و ممکن است معلم ها توقع زیادی در درس های سال دوازدهم از شما داشته باشند بهتر است که زمان بیشتری را برای سال دوازدهم در برنامه اختصاص دهید ولی این به معنای این نیست که سال دهم و یازدهم را حذف کنید ، بلکه حتی به مقدار کم هم شده این دو سال را بخوانید (بجز امتحان ترم اول که من پیشنهادم همیشه به دانش آموزانم این است که تمرکز را به همان نیم سال اول پایه دوازدهم بگذارید و اگر یقین دارید که بلد هستید و تست کافی زدید به سراغ دیگر پایه ها بروید.)

برنامه ریزی برای کنکور پزشکی

برنامه درسی منطقی طبق عادت ها و میزان مطالعه خود در هفته بنویسید

بعضی از دانش آموزان در طول روز چهار ساعت هم ساعت مطالعه ندارند و یک دفعه یک برنامه دوازده ساعته برای خود می نویسند و در آخر هم به هیچ کدام از اهداف آن برنامه عمل نمی کنند.

در نوشتن برنامه دقت کنید و ساعت مطالعه روزانه خود را به مرور بالا ببرید و این در مورد ساعت خواب هم صادق است و اصلا برای بالا بردن ساعت مطالعه از خواب خود کم نکنید چون این کار دقیقا بر عکس عمل میکند و بازدهی شما را به شکل محسوسی کاهش می دهد وتمرکز شما را نابود می کند و سعی کنید به اندازه لازم در شب بخوابید و برای اطلاعات بیشتر مقاله خواب دانش آموز کنکوری را مطالعه نمایید.

حتما زمانی را در روز و هفته به تفریح در برنامه اختصاص دهید

جسم و روح شما نیازمند استراحت است و اگر شما دائما درس بخوانید ، به مرور زمان بازدهی شما کاهش می یابد و روزی این را متوجه می شوید که دیگر خیلی دیر شده ، حتما در طول روز و هفته برنامه استراحتی برای خود ترتیب دهید (فیلم مورد علاقه خود را تماشا کنید ، به استخر بروید ، در پارک پیاده روی کنید و یا حتی گاهی با یک فنجان قهوه خستگی را از تن خود بیرون کنید و یا یک روز را کلا استراحت کنید تا کمبود خوابتان جبران شود) و سعی کنید در آن روز فقط به تفریح و استراحت فکر کنید و اصلا به درس فکر نکنید تا مغزتان کاملا آرام شود و برای روز های بعد آماده شوید.

پشت سر هم به مدت طولانی مشغول درس نشوید

خیلی از دانش آموزان پنج ساعت مداوم مشغول خواندن یک درس می شوند و این باعث می شود که دیگر در آن روز نتوانند درس دیگری را بخوانند و یا اگر هم بخوانند بازدهی مطلوبی نخواند داشت چون تمام انرژیشان را مصرف کرده اند و دیگر ذهنشان توانایی درک موضوع دیگر را ندارد سعی کنید باکس های مطالعاتی یک ساعت و نیم برای خود در نظر بگیرید و بعد یک ربع تا بیست دقیقه استراحت کنید. و حتما برای بازدهی بیشتر در مطالعه مقاله حفظ سریع درس را مطالعه نمایید.

به برنامه ای که می نویسید پایبند باشید

برنامه خود را جوری تنظیم کنید که بتوانید آن را در طول روز اجرا کنید و خواهشی که از شما دارم این است که از همان روز و ساعت اول شروع به اجرای برنامه کنید و مدام آن را عقب نیندازید چون این کار موجب می شود که شما دیگر آن برنامه را اجرا نکنید (مدام در ذهنتان این موضوع تداعی می شود که تو دیگر از این برنامه درسی عقب افتادی خود را به زحمت نینداز هر چه قدر هم تلاش کنی به نتیجه نمیرسی) پس حتی ده دقیقه هم که شده برو و مشغول درس شو تا حس و حالت با درس تطابق پیدا کند.

کل یک روز را مختص یک درس قرار ندهید (بجز شرایط خاص)

بعضی روز ها که ممکن است فردایش شما امتحان سنگینی داشته باشید مجبور هستی که بیشتر زمانتان را برای آن درس بگذارید ولی این استثنا است در بیشتر روز ها شما می توانید چند درس را با هم بخوانید چون باید برنامه تنوع داشته باشد و همه ی درس ها با هم جلو بروند البته در امتحانات ترم اول ممکن است بعضی روز ها دانش آموز مجبور شود فقط یک درس را بخواند.

زمانی که یک درس را یاد گرفته اید و در درس دیگر مشکل دارید

این تفکر غلطی است که یک دانش آموز یک درسی را که یاد گرفته دیگر کنار بگذارد و فقط زمانش را صرف دیگر درس هایش کند مثلا شما درس زیست را به یک نقطه خوب رسانده اید . مشکل شما درس ریاضی است در برنامه باید درس ریاضی را زمان بیشتری برایش بگذارید ولی این به این معنا نیست که کلا درس زیست را از برنامه حذف کنید بلکه تا زمانی که در درس ریاضی به یک نقطه مطلوب برسید کمی از زمان درس زیست کم کنید ولی نباید به هیچ عنوان آن را از برنامه درسی حذف کنید فقط کمی آن را کم کنید تا درس دیگر را به نقطه مطلوب برسانید و سپس برگردانید به قبل.

هم درس های اختصاصی و هم عمومی را در برنامه قرار دهید

بعضی از دانش آموزان با درس های عمومی مشکل دارند و کلا در برنامه ریزی های خود آن ها را لحاظ نمی کنند و در بالا هم گفتم که اگر این کار را انجام دهید به شدت از رقیب هایتان عقب می افتید بیشتر مشکل دانش آموزان با درس ها این است که در آن درس ضعیف هستند و یا خاطره بدی از آن درس دارند که من پیشنهاد می کنم از فایل های رایگان و یا پولی داخل اینترنت استفاده کنید و دانش خود را در آن درس یا مبحث بالا ببرید و آنگاه ببینید که چگونه علاقه مند به یک درس می شوید

حتما ورزش را در برنامه قرار دهید

بارها و بارها گفته ام که زندگی شما فقط کنکور نیست ، به سلامت خود اهمیت دهید و سعی کنید جسم سالم داشته باشید از قدیم گفتن عقل سالم در بدن سالم است. حتما ورزش روزانه را در برنامه درسی خود قرار دهید و به آن پایبند باشید و همان ابتدای صبح نرمش های صبحگاهی را انجام دهید تا پر انرژی و سرحال درس را شروع کنید. حدودا بیست دقیقه تا نیم ساعت برای این کار کافی است.

برنامه را از اول صبح شروع کنید و سعی کنید شب ها زود بخوابید

از تک تک لحظات روز خود استفاده کنید و سعی کنید صبح های زود بیدار شوید و شروع به اجرای برنامه کنید (بازدهی بیشتری خواهید داشت) و شب ها به موقع بخوابید و اصلا شب ها برای درس بیدار نمانید و سعی کنید تا ساعت یازده شب درس هایتان را تمام کنید به موقع به رخت خواب بروید و بخوابید و این روی نتیجه شما نتیجه خیلی زیادی دارد. باز هم تاکید می کنم که به هیچ عنوان به خاطر مطالعه بیشتر ، از خواب استاندارد تان  کم نکنید.

برای درخواست برنامه ریزی درسی فرم زیر را تکمیل کنید




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *