زندگی نامه دکتر حسابی

بدون شک همه ی ما ایرانیان نام دکتر حسابی را شنیده ایم. در تمامی کتب دوران تحصیل از ابتدایی تا دوران دانشگاه همیشه نامی از این فرد برده شده است تا فراموش نکنیم چنین افرادی در سرزمینمان وجود داشته اند و چه افتخاراتی آفریده اند. دکتر محمود حسابی مشهور به «پدر علم فیزیک» و از بنیان گذاران علوم نوین است.

 پروفسور اصالتا اهل شهر تفرش است اما وقتی که او کودک بود خانواده اش به بیروت رفتند. او تحصیلات دبستانش را در بیروت به اتمام رساند و وقتی در دوران دبیرستان بود جنگ جهانی اول آغاز شد و مدارس فرانسوی زبان تعطیل شدند. دکتر حسابی تحصیلات خود را تا 2 سال در خانه ادامه داد و در سال 1922، مدرک مهندسی راه و ساختمان را از دانشگاه آمریکایی بیروت به دست آورد. پس از اخذ این مدرک، با اشتغال در شرکت نقشه کشی و راهسازی، به امرار معاش خانواده اش کمک ‌کرد. پروفسور به دلیل هوش بالایی که داشت در سن هفده سالگی لیسانس ادبیات، و در سن نوزده سالگی لیسانس بیولوژی گرفت. او همچنین در رشته‌های پزشکی، ریاضیات و ستاره شناسی به تحصیلات دانشگاهی پرداخت.

 دکتر حسابی به جهت کسب تحصیلات بیشتر به پاریس رفت و در رشته مهندسی برق مشغول به تحصیل شد و در ادامه درجه دكترا در سال 1927 به وی اعطا گردید. در تهران، او به دانشگاه تهران وابسته بود و دانشکده های علوم و مهندسی را مدیریت می کرد، او در زمان تحصیل در دانشگاه، معلم النوش طریان بود. در ژوئن سال 1951، حسابی در یک هیئت استانی سه نفره نفت ایران شرکت کرد و به عنوان جانشین برای شرکت نفت انگلیس – ایران انتخاب شد. در دسامبر سال 1951، او به عنوان وزیر آموزش و پرورش به جای کریم سنجابی به فعالیت پرداخت. ناگفته نماند که بین سال های 1961 و 1969، حسابی نماینده ایران در کمیته علمی و فنی، در استفاده صلح آمیز از فضای بیرونی بود.

 دلایل موفقیت دکتر حسابی

 بیایید قبول کنیم که موفقیت و موفق شدن آن قدرها هم سخت نیست یعنی همه ی ما با تلاش می توانیم به موفقیت دست پیدا کنیم. “پروفسور محمود حسابی” از پدر و مادری تفرشی در تهران به دنیا آمد. پس می بینید که لازم نیست برای موفق شدن یا جهانی شدن در قلب اروپا یا آمریکا به دنیا بیایید. کافی است به آنچه که علاقه دارید بیاندیشید و در مسیر رسیدن به آن حرکت کنید. در حقیقت برای موفق شدن نباید حتما پزشک یا مهندس باشید، شما می توانید یک شیمی دان موفق یا حتی یک خیاط موفق شوید. اصلا می توانید هم شیمی دان و هم خیاط موفقی شوید. پروفسور حسابی در طول حیاتشان در مسیر هر آنچه که علاقه داشتند، پا گذاشتند. از پزشکی تا فیزیک، از نجوم تا باغبانی و …شاید دوست داشته باشید که بدانید زندگی این مرد پرآوازه چگونه شروع و چگونه به پایان رسیده است و همچنین چگونه به چنین فرد موفقی تبدیل شده است. چگونه در زندگی مان به فرد موفقی همچون دکتر حسابی تبدیل شویم؟ همه ی ما انسان ها در ذات خود به دنبال کمال هستیم و می خواهیم در زندگی به موفقیت های بزرگی دست پیدا کنیم به طوری که هر کسی ما را ببیند از حضور ما لذت ببرد به این خاطر که در چشمانمان موفقیت را میتواند ببیند. اما واقعا چطور می توانیم انسان موفقی شویم؟ موفقیت یک شبه اتفاق نمی افتد و نیاز به بازه ی زمانی دارد، یکی از راه های رسیدن سریع به موفقیت می تواند این باشد که از افرادی که به موفقیتی دست پیدا کرده اند، درس بگیرید. یا به طور مثال کتاب هایی بخوانید ازافرادی که توانسته اند به موفقیت برسند. اگر که می خواهید تجارتی را شروع کنید، کتاب هایی از افرادی را بخوانید که با موفقیت توانسته اند تجارتشان را شروع کنند. اگر می خواهید دکتر شوید، کتاب بخوانید و ببینید که روش ورود پیدا کردن به رشته پزشکی چیست. اگر می خواهید وزن کم کنید، کتاب های زیادی در این مورد وجود دارند … 

برای موفق شدن، باید برنامه ریزی داشته باشید دکتر حسابی و یا افرادی مانند ایشان در تمام طول عمرشان به دنبال علم و دانش و برنامه ریزی برای رسیدن به اهدافشان بوده اند پس به یاد داشته باشید که همیشه و درهمه جا برنامه ریزی به شما کمک خواهد کرد تا زندگی منظمی داشته باشید و راحت تر به خواسته های خود برسید. در مورد موفقیت هیچ رازی وجود ندارد، تنها چیزی که برای موفقیت نیاز دارید این است که مصمم باشید، تلاشتان را تا حد امکان بکنید و از شکست هایتان درس بگیرید. در ضمن مورد دیگری که وجود دارد این است که موفقیت اصلا تصادفی نیست، بر خلاف نظر خیلی از افراد که موفقیت را وابسته به شانس می دانند. البته اصلا نمی توان کتمان کرد که شانس هم تا اندازه ای در موفقیت دخیل است، اما این که بخواهید آن را کاملا وابسته به شانس بدانید، کاملا اشتباه است.

آمنه علیزاده

آمنه علیزاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *