رشته حقوق – مزایا ، معایب ، بازار کار ، گرایش های رشته حقوق
- دی 8, 1399
- گروه مشاوره ماترو
- 0
رشته حقوق
رشته ی حقوق از تاپ ترین و پرطرفدار ترین رشته های دانشگاهی گروه علوم انسانی است. این رشته علاوه بر این که دارای بسترشغلی مناسب بوده و اکثر افراد فعال در این مشاغل از موقعیت مالی مناسبی برخوردار هستند و در جامعه نیز دارای منزلت اجتماعی بالایی هستند و از جمله حوزه هایی است که افراد علاوه بر استخدام ، میتوانند به صورت خصوصی نیز مشغول به کار شوند. و همچنین فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی با همان مدرک کارشناسی امکان شرکت در آزمون های حقوقی را دارند که برای آقایان شرط داشتن کارت پایان خدمت هم پیش بینی شده است. در مشاغلی چون وکالت محدودیت های شغلی خیلی کم است و همچنین نیاز به سرمایه گذاری اولیه ندارد اما این نکته نیز حایز اهمیت است که بازار کار رشته ی حقوق نیازمند سواد ، مهارت و توانایی است و شخص باید بتواند خود را اثبات کند. همچنین برای افرادی که قصد گرفتن بورسیه ی تحصیلی در دانشگاه های خارج از کشور را دارند این امکان از طریق رشته ی حقوق ، متوسط رو به بالاست. اما این محاسن نباید موجب انتخاب کورکورانه شود .
بدیهی است رشته ی حقوق نیز همچون سایر رشته ها درکنار مزایا دارای معایبی نیز می باشد :
در بیشتر موارد کارشناسان حقوقی در ماجراها و اتفاقات مختلفی قرار میگیرند که خطرپذیری آن بالا بوده و می تواند باعث کاهش آرامش و امنیت روانی وکلای پرونده های جنایی ، قضات شعب جزایی ، بازپرس ها و دادستان ها باشد. اما باتوجه به درآمد بالای این مشاغل و علاقمندی به این حوزه بسیاری افراد این سختی را به جان می خرند.
و همچنین تعهدات و مسئولیت ناشی از حساسیت این مشاغل بالا بوده و درمورد سر دفتران ثبت اسناد رسمی نیز نظارت بر کار آن ها زیاد است.
علاوه بر این موارد سطح آزمون های حقوقی از جمله وکالت و قضاوت و سردفتری بالا بوده و ظرفیت پذیرش پایین هست و تعداد داوطلب زیاد است و به همین دلیل قبولی در این آزمون ها نیازمند مطالعه و تلاش زیاد می باشد. با وجود این که پذیرش در رشته ی حقوق در دانشگاه های سراسر کشور بین 18 تا 20 هزار نفراست ؛ شانس قبولی در دانشگاه های برتر کشور ( دانشگاه تهران ، علامه ، شهیدبهشتی ، الزهرا ، فردوسی ) حدود 200 نفر است.
و از آنجایی که به تاثیر سواد در موفقیت شغلی در این رشته اشاره شد دانشگاه محل تحصیل از اهمیت خاصی برخوردار است.
توانایی های لازم برای تحصیل در رشته ی حقوق و موفقیت شغلی :
توانایی برقراری روابط اجتماعی ، قدرت بیان ، قدرت استدلال ، خلاقیت ذهنی ، جسارت بیان و جسارت عملکرد ، ادبیات فارسی قوی ، توانایی نوشتن ، فن بیان بالا ، روحیه جستجوگر ، توانایی استفاده از کتب فقهی ، قدرت استنباط بالا ، آشنایی با منطق و عربی و جامعه شناسی و توانایی سخنوری.
بازارکار : وکالت ، قضاوت ، استخدامی ، سردفتری ، شاغل شدن در دادگستری ، مشاورحقوقی بانک و شهرداری و شرکت های مختلف ، بازپرسی و دادیاری ، امور ورشکستگی و سرپرستی محجورین ، فن حقوقی ، ادارات اجرای احکام ، ادارات ثبت اسناد و املاک ، دفاتر اسناد رسمی به صورت سردفتر و دفتریار وکالت دعاوی خصوصی و دولتی ، تنظیم قراردادهای اقتصادی و بازرگانی داخلی و خارجی ، مشاوران حقوقی و داوری داخلی و بین المللی.
گرایش های مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق :
گرایش های حقوق کیفری اطفال ، حقوق بین الملل ، حقوق مالکیت ، حقوق تجارت اقتصادی بین الملل ، حقوق اقتصادی ، حقوق فناوری زیستی ، حقوق محیط زیست ، حقوق جزا ، حقوق خانواده ، حقوق بشر ، حقوق عمومی ، حقوق شرکت ها ، حقوق خصوصی ، حقوق تجارت الکترونیک ، حقوق خصوصی ، حقوق نفت و گاز ، سردفتری اسناد رسمی که می توانید در مقطع ارشد انتخاب کنید
ضریب دروس زیرگروه یک : (برای قبولی در رشته حقوق در کنکور سراسری)
ادبیات عمومی : 4
عربی عمومی : 4
دین و زندگی : 3
زبان خارجه : 3
علوم و فنون : 4
عربی اختصاصی : 4
فلسفه و منطق : 3
ریاضی : 2
اقتصاد1
تاریخ و جغرافیا : 1
روان شناسی : 1
جامعه شناسی : 1
نویسنده : نسا ساعد پناه (رتبه 82 کنکور سراسری و مشاور رشته انسانی گروه ماترو)
دانش آموزانی که در درس ریاضی مشکل دارند مقاله روش مطالعه ریاضی را مطالعه کنند.
نسا ساعد پناه
رتبه 82 کنکور و مشاور انسانی گروه ماترو
برای اطلاع از طرح های مشاوره تحصیلی ماترو با شماره آموزشگاه 026 3334 1761 و یا در واتساپ یا تلگرام به شماره 09010644412 پیام دهید و یا فرم زیر را تکمیل کنید.