نقد بررسی مهاجرت در رشته پزشکی
- آبان 1, 1403
- گروه مشاوره ماترو
- 0

مهاجرت در رشته پزشکی، از زمان قدیم یکی از تصمیمات مهم و سرنوشت ساز هر دانشجوی پزشکی بوده است. با توجه به شرایط حال حاضر دانشجویان رشته ی پزشکی در مقاطع بالینی (دوره های کارورزی و دستیاری) و پزشکان (عمومی ، متخصص و فوق تخصص) مهاجرت به یک دغدغه میان همه ی کسانی که در این مسیر قدم برداشته و یا میخواهند بردارند تبدیل شده است. این شرایط به چند دسته تقسیم می شوند:
۱. حقوق و مزایای رفاهی: در کشور های پیشرفته مانند آلمان ، آمریکا ، کانادا ، اتریش و…. پزشکان حقوق بالاتری دریافت میکنند. ۲. تحصیلات و آموزش پیشرفته: خیلی از افراد به دنبال آموزش پیشرفته تر و بهترین شدن در رشته ی خود هستند. این افراد تمایل دارند تا در بهترین دانشگاه های جهان تحصیل کنند و به دنبال مهاجرت هستند. اگر چه آموزش پزشکی در کشور ما طی سالیان گذشته پیشرفت خوبی داشته است، اما با این حال باید اعتراف کرد ما هنوز از بسیاری از کشور های اروپایی و آمریکایی عقب هستیم.
چالش های مهاجرت عبارتند از:
1. زبان و ارتباطات: داشتن مدرک زبان از لزومات مهاجرت است. معمولاً افراد به دنبال یادگیری زبان انگلیسی و دریافت مدرک آیلتس و نمره ی حداقل ۶ در این آزمون هستند که جهت مهاجرت و ادامه ی تحصیل در کشورهای پیشرفته ی جهان لازم است. این فرایند ملزوم به شرکت در کلاسهای آمادگی و آزمون است که هزینه ی زیادی خواهد داشت. در برخی کشورها مانند آلمان و اتریش شما میتوانید با داشتن مدرک زبان آلمانی در دانشگاه تحصیل کنید که مزیت آن این است که شهریه ی دانشگاه برای شما رایگان خواهد بود.
2. معادلسازی مدارک: معادل سازی مدرک فرایند سخت و پیچیده ای است که شاید نیاز باشد مجدداً آزمونی ، مشابه کنکور را در کشور مقصد بگذرانید. برای مثال دانشجویان فارغ تحصیل رشته ی پزشکی در ایران برای ادامه ی تحصیل در دوره دستیاری تخصص در آمریکا باید در آزمون معادل سازی مدرک مرسوم به USMLE شرکت کنند. برای شرکت در این آزمون شما باید هزاران صفحه از کتاب های USMLE را مطالعه کرده و برای قبولی در این آزمون ۳ مرحله ای و چند ده ساعته مسیر سختی خواهید داشت.
۳. چالشهای اجتماعی و فرهنگی: شوق مهاجرت و تصور چیزی شبیه بهشت باعث می شود افراد این نکته را در ابتدای مهاجرت در نظر نگیرند، این مورد به تدریج در زندگی پس از مهاجرت نمایان می شود مواردی مانند: احساس تنهایی به دلیل دوری از خانواده و دوستان، عدم سازگاری فرهنگی، تبعیض های نژادی و….
۴. آزاد سازی مدرک: یکی از چالش های فارغ تحصیلان رشته های پزشکی (روزانه) آزاد سازی مدرک است که طبق آخرین مصوبه قیمت آن حدود ۳ میلیارد تومان بود اما اخیراً این مصوبه به کل لغو شده و تمام پزشکان جوان باید ۷ سال ( معادل یک برابر دوره ی تحصیل در دانشگاه های روزانه) ، در خدمت وزارت بهداشت باشند و اجازه ی مهاجرت و ادامه ی تحصیل در خارج از کشور را نخواهند داشت که این نیز چالش مهمی برای دانشجویان رشته ی پزشکی است.
نتیجهگیری مهاجرت در رشته پزشکی یک تصمیم بزرگ است که نیازمند بررسی دقیق فرصتها و چالشهاست. شما باید با آگاهی کامل از شرایط موجود، الزامات قانونی، فرآیندهای معادلسازی مدارک و نیازهای زبانی، اقدام کنید.
