آیا شرکت در کلاس های آموزشی، ضروری است؟
یکی از مهم ترین دغدغه های اصلی هر دانش آموزی اینه که ایا باید کلاس شرکت کنم؟ جواب این سوال کاملا بستگی به سطح توانایی های شما دارد. احتمالا بار ها برایتان اتفاق افتاده است که در درسی ضعف داشتید و حتی با گذاشتن وقت زیاد برای مطالعه ی آن به نتیجه نرسیدید، بهتر است از کلاس های آموزشی استفاده کنید! استفاده از کلاس های کنکوری، به حرکت شما به سمت هدفتان سرعت می بخشد پس شما میتوانید بر اساس استعداد و توانایی خودتان، کلاس های لازمه را شرکت کنید و از طعم فهمیدن، لذت ببرید! اگر شما هم جزو این دسته از دانش آموزان هستید، توصیه ما این است که حتما از کلاس های آموزشی استفاده کنید:
1. اغلب اوقات در کلاس های مدرسه، درس را به خوبی متوجه نمی شوید و نیاز دارید فردی برایتان درس را بهتر و عمیق تر توضیح دهد.
2. درس های مدرسه را متوجه می شوید اما زمان حل تست ها و تمرین ها به مشکل میخورید! (مخصوصا در دروس مفهومی)
3. اگر از نحوه تست زنی دروس و جزئیات آن بی اطلاع هستید.
در این مورد که آیا کلاس کنکور برای شما مناسب است یا نه باید به شما عزیزان بگویم که نمی شود یک نسخه را برای همه تجویز کرد مثلا من نمی توانم به تمام دانش آموزان بگویم که کلاس کنکور خوب هست یا بر عکس در این مورد باید موضوع را از زاویه های مهم بررسی کرد که آیا کلاس کنکور برای این دانش آموز خاص مفید است و یا فقط باعث تلف شدن وقتش می شود و مورد دوم این است که اگر کلاس کنکور برای شما لازم است باید به کلاس حضوری برویم یا به صورت آنلاین ؟
اولین موضوعی که شما باید بررسی کنید این است که آیا مدرسه برای شما کلاس کنکوری در نظر گرفته است یا خیر ؟ و یا اگر در نظر گرفته است سطح معلم هایی که قرار است مطالب را برای شما تدریس کنند چقدر است و یا تا ساعت چند کلاس هایتان در روز طول می کشد.
باید تمام موارد را بررسی کنید و بعد دست به انتخاب بزنید مثلا یک زمان می بینید که مدرسه برنامه خیلی خاصی برای کنکور ندارد و یا اگر هم دارد مناسب سطح و هدف شما نیست (البته در این مورد باید موضوع را کاملا بررسی کنید) و در این موقعیت شما یاید بررسی کنید که ایا نیاز های شما در درس های تخصصی و عمومی در کلاس های کنکور مدرسه براورده می شود یا نه ؟
مثلا شما در این بررسی متوجه می شوید که معلم بسیار خوبی مدرسه برای درس ریاضی در نظر گرفته است ولی معلم زیست را هیچی از حرف هایش متوجه نمی شوید حالا باید چیکار کنید ؟
در این جا باید بررسی کنیم که ایا بقیه معلم های مدرسه خوب هستند یا نه و اگر فقط درس زیست را در کلاس مشکل داشتید می توانید به کلاس کنکور زیست بروید و در کنار آن درس های مدرسه را هم خوب بخوانید و با مدرسه پیش بیایید.
در این زمینه ممکن است تبلیغات وسوسه کننده ای ببینید مثلا 0 تا 100 زیست در 7 ساعت و … حواستان به این دست از تبلیغات باشد و گول آن ها را نخورید و هزینه اضافی برای خود نتراشید و سعی کنید با تحقیقات کامل نسبت به دوره ها در آن ها ثبت نام کنید و حتما برنامه زمان بندی کلاس هایشان را مطالعه کنید که چگونه می خواهند در طول هفته برای شما کلاس برگزار کنند و آیا فیلم های کلاس ها را در اختیار شما قرار می دهند یا نه.
کلاس آنلاین کنکور برای چه دانش آموزانی مناسب است ؟
برای عزیزان پشت کنکوری و دانش اموزانی که مدرسه در بحث کنکور قدم های خوبی بر نداشته است مناسب است و یا مثلا دانش اموز سال دوازدهی در مدرسه متوجه می شود که از هشت معلمی که دارد ، حرف پنج تا از آن ها را متوجه نمی شود و خوب در این جا باید به سراغ کلاس های آموزشی کنکور برود و با کمک اساتید این کلاس ها سطح خود را در آن درس ها بالا بیاورد.
پشت کنکوری های عزیز هم باید توجه کنند که 100 درصد زمان را صرف فقط دیدن فیلم و کتاب نکنند و سعی کنند در کنار کلاس های کنکوری که می روند تعداد تست بالایی در روز داشته باشند چون این دانش اموزان مشکلات دانش آموزان سال دوازدهم را ندارند و تقریبا می توان گفت که تایم خالی بالایی دارند که اگر بتوانیم از این تایم مطالعاتی بالا خوب استفاده کنیم می توانید در آخر نتیجه بسیار مطلوبی بگیرید.
تست زنی یا درسنامه خوانی؟
در طی سال های مشاوره، بارها شده است با دانش آموزانی بر خورد کرده اییم که صرفا فقط کتاب و درسنامه را میخوانند یا صرفا تست زنی میکنند! نه از اینور بوم بیوفتید نه از آنورش! تست و مطالعه کردن دو گزینه ایی هستند که مکمل یکدیگرند.یعنی بهترین روش این است که بعد از اینکه کتاب و درسنامه را دقیق خواندید، بعد از اینکه به مطالب درس تسلط نسلی یافتید به سراغ تست زنی بروید و نکات جزئی تر را یاد بگیرید. اگر صرفا مطالعه کنید باعث می شود سبک تست های زیادی را نشناسید، مغزتان بتواند فقط به سوال های تشریحی پاسخ دهد، آن جور که باید و شاید به جزئیات توجه نکنید. و اگر صرفا تست بزنید،احتمال دارد همه ی درس را به خوبی متوجه نشوید ، زیرا تمام تست ها پوشش دهنده ی کل بخش های درس نمی شود و باعث می شود، سرتان کلاه برود! البته حتما میدانید که تمامی سوال های کنکور به صورت تستی برگزار می شود و این، نیازمند این است که شما تست زدن، تکنیک های تست زنی از جمله مدیریت زمان را بلد باشید! پس هر دو را در کنار هم انجام دهید تا بهترین نتیجه را کسب کنید.
مرور
بخش شیرین ماجرا! با توجه به حجم سنگین مطالب کنکور، داوطلبان احتیاج دارند در بازه زمانی های مشخص دروسی که مطالعه کرده اند را مرور کنند و با فراموشی آن بجنگند. البته خالی از لطف نیست، وقتس که مرور می کنید، علاوه بر یادآوری مجدد آن باعث می شود مطالب بیش از پیش در ذهنتان تتبیت شود. برای مرور کردن لازم نیست خط به خط کتاب را بخوانید! که حوصله تان سر برود و بیخیال مرور بشوید. سعی کنید از خلاصه نویسی هایی که قبلا نوسته بودید، استفاده کنید تا در زمان کمتری، مطالب بیشتری را به یاد بیاورید. برای مرور، می توانید از جزوه و درسنامه و کتاب استفاده کنید و متن ها را روزنامه وار بخوانید تا برایتان یاداوری شود. اگر جایی را متوجه نشدید، علامت بزنید تا بعدا برای آن قسمت از درس وقت بیشتری بگذارید تا آن را مرور کنید. البته جالب است بدانید تعداد زیادی از دانش اموزان برای مرور کردن مطالب زیاد با جای خواندن درسنامه، به تست های پوششی و مرور رجوع می کنند. و بعد از تحلیل کردن تست ها، هر قسمت از درس که اشتباه داشته باشند را به درسنامه رجوع پیدا می کنند و آن را مطالعه می کنند. در این صورت مطالب زیادی را در زمان کمتری مرور کرده اند و همانطور تست زنی هم انجام داده اند. انتخاب نحوه ی مرور، کاملا به سطح توانایی و درسی تان مرتبط می باشد. سعی کنید مطالب یاد گرفته شده را در روز بعد، هفته ی بعد، یک ماه بعد، چهار ماه بعد مرور کنید تا برای مدت زیادی در ذهنتان تثبیت شود.
جمع بندی
یک کلمه ی سنگین و سخت! جمع بندی ،معمولا در ماه های پایانی به کنکور انجام می شود که شامل مرور سریع و تثبیت مطالب، بهبود نقاط ضعف، تقویت نقاط قوت، رفع اشکال می باشد که هر دانش آموزی برای بدست اوردن یک رتبه ی خوب به آن احتیاج دارد. شما میتوانید در این بازه ی زمانی، از کتاب های جمع بندی، آزمون های ازمایشی جامع،خلاصه نویسی ها، حل سوالات کنکور های پیشین استفاده کنید. از مهم ترین توصیه های مشاوران کنکور این است که از آزمون های جامع غافل نشوید و آن را جدی بگیرید و شبیه سازی کنکور کنید و تحلیل کردن آن را به صورت دقیق انجام دهید و نکات را یادداشت کنید. نکات مهم جمع بندی :
به جای خواندن مطالب جدید، سعی کنید مطالب از قبل خوانده شده را تثبیت کنید.
اولیوتتان را طبق مطالبی که ضعف دارید و دروسی که اهمیت بیشتری دارند، بگذارید.
تست های سرعتی بزنید و شرایط سازی کنکور را تمرین کنید.
در این بازه ساعت خواب و بیداریتان را کنترل کنید.
در مرور کردن مطالب وسواس به خرج ندهید و سطحی و روزنامه وار مطالب را بخوانید.