انتخاب رشته کنکور

انتخاب رشته کنکور

انتخاب رشته آنلاین یکی از نیاز های بسیار مهم دانش آموزان سال نهم و دانش آموزان کنکوری که می خواهند وارد دانشگاه بشوند است و در هر دوی آن ها باید دقت بالایی انجام شود وگرنه دانش آموزان دچار خسارت های سنگین می شوند که بعضی وقت ها جبران آن خیلی سخت است

خسارتی که گفتم فقط مالی نیست بلکه بیشتر منظور من خسارت روی زمان و وقت مفید دانش آموز است که هدر میرود در یک رشته که به آن علاقه ندارد

متاسفانه بسیاری از دانش آموزان زمانی که می خواهند انتخاب رشته کنند به حرف های اطرافیان توجه می کنند تا حرف دل خودشان !!!

البته منظور من این نیست که منطق را در این موضوع بسیار مهم دخیل نکنید بلکه منظورم آن است که با فردی مشورت کنید که هم در زمینه تحصیلی اطلاع داشته باشد و هم در زمینه شغلی و کسب و کار، که بتواند شما را در هر دو موضوع راهنمایی کند و نگذارد وقت و زمان و انرزی شما بیهوده تلف شود و بعد از  آن هم هیچ کار و هنری نداشته باشید و وارد جامعه شوید.

انتخاب رشته بی شک اهمیتی بالا در سرنوشت و آینده ی یک فرد دارد ، یعنی شما چند سال تلاش کردید فرقی هم نمی کند کنکوری باشید یا سال نهم (چون سال نهمی ها هم برای رفتن به یک مدرسه خوب در متوسطه دوم ، در سال نهم خیلی تلاش می کنند ) و حالا نوبت انتخاب هدف هایتان به ترتیب اولویت (رتبه و علاقه) است. که اگر این مرحله به درستی انجام نشود تمام زحماتی که شما برای کنکور کشیده اید ، از بین می رود.

 مواردی که در انتخاب رشته باید به آن ها توجه شود :

1. علاقه و تمایل دانش آموز : که باید به دقت بررسی شود که دانش آموز در انتخاب رشته ، براساس احساسات و هیجانات رشته ای را انتخاب نکند و باید سختی ها و پستی و بلندی های آن رشته برای او شفاف شود.

2. توانایی دانش آموز : دانش آموزی که مثلا می خواهد رشته فیزیوتراپی را انتخاب کند باید دارای صبر زیادی باشد و از کار خسته نشود تا فردی که به او مراجعه کرده بتواند بهبود پیدا کند و اگر فرد کم حوصله باشد ، زود نا امید می شود و دست از کار می کشد.

3. میزان درسی که باید دانش آموز برای رسیدن به آن بخواند و یا دانش آموز کنکوری که می خواهد به یک رشته در دانشگاه وارد شود : دانش آموزان کنکوری باید در انتخاب رشته این را بدانند که وارد هر رشته ای که می شوند باید در کنار درس دانشگاه ، خودشان هم دنبال همان علمی که در دانشگاه به آن ها تدریس می شود بروند و این گونه نیست که آن ها توقع داشته باشند که همه موارد را باید در دانشگاه به آن ها بگویند بلکه یک سری تجربیات را آن ها باید در محیط بیرون پیدا کنند.

 

رتبه دانش آموز (مخصوص کنکوری ها)

بعضی از افراد در تبلیغ انتخاب رشته می نویسند که با هر رتبه ای پزشکی قبول شوید و…

خواهشی که از شما عزیزان دارم این است که به هیچ عنوان گول حرف های این افراد را نخورید و فقط سعی کنید برای انتخاب رشته پیش افراد مطمئن بروید و در انتخاب رشته واقع بین باشید و انتخاب هایتان را بر اساس رتبه ای که کسب کرده اید در لیست وارد کنید.

در انتخاب رشته رتبه ی شما در زیر گروه ها اهمیت دارد و رتبه در کشور و رتبه در سهمیه اهمیت ندارد.

از نرم افزار های انتخاب رشته کمک بگیرید و مشاهده کنید که افرادی که مثل شما رتبه کسب کرده اند کجا قبول شدند. (که البته این روش 100 درصد دقیق نیست ولی یک حدود را برای شما مشخص می کند)

در نوشتن لیست انتخاب رشته به این ترتیب عمل کنید

  1. رشته هایی که می خواهید در آن قبول شوید و بیشتر از همه دوستش دارید منتها احتمال قبول شدنتان کم است.

  2. رشته هایی که آن را دوست دارید و احتمال قبولی در آن بالاست.

  3. رشته هایی که به آن علاقه دارید و احتمال قبولیتان در  آن ها خیلی بالاست. (نزدیک 100 درصد)

علاقه در انتخاب رشته

یک خواهشی که از شما کنکوری عزیز و دوستان سال نهمی دارم این است که در این مدت قبل از انتخاب رشته ، شروع به تحقیق درمورد رشته های دانشگاهی ، بازار کار ، حدود درآمد و… کنید و لیستی از رشته هایی که علاقه به آن ها دارید را تهیه کنید تا نتایج کنکور بیاید و برای سال نهمی ها ، سعی کنید از همان اوایل سال نهم تحقیقات خود را شروع کنید و با افراد مطلع مشورت کنید تا رشته ی خوب و مورد پسندتان را پیدا کنید.

به هیچ عنوان وارد رشته ای که به آن علاقه ندارید نشوید و فقط به رشته ای بروید که از تحصیل در آن لذت می برید. پول و درآمد بالا فقط با علاقه به شغل و حرفه به دست می آید.

بسیار در خانواده ها دیده ایم مخصوصا برای سال نهم که اعضای خانواده یا دوست اشنا به دانش آموز می گویند که رضا تو فقط به درد پزشکی میخوری اصلا به رشته دیگر فکر نکن و این ممکن است برای یک دانش آموز یک توهم به وجود آورد و در واقع اگر او به یک مشاور مراجعه کند متوجه می شود که اصلا به پزشکی علاقه ندارد ولی چون اعضای خانواده مدام در گوش او این حرف را زده اند او این موضوع را باور کرده.

مشاوره برای انتخاب رشته آنلاین چه کمکی می تواند در انتخاب هایمان داشته باشد ؟

  1. شناخت رشته ها : رشته های دانشگاهی و رشته های مدرسه برای سال نهمی ها (ریاضی ، تجربی ، انسانی ، فنی ) را برای شما معرفی می کند مقاله چه رشته ای انتخاب کنم 

  2. شناخت بازار کار : بازار کار آن رشته را برای شما شرح می دهد.

  3. آینده رشته ها : کدام کسب و کار ها در آینده بازدهی بهتری دارند.

  4. اولویت بندی رشته ها : رشته های شما را بر اساس علاقه تان و رتبه اولویت بندی میکند.

  5. پاسخ به سوالات شما : هر سوالی در مورد انتخاب رشته داشته باشید پاسخ می دهند ( در مورد شغل ها  و … )

  6. کمک به شما در پیدا کردن علاقه خود : با شما صحبت کرده و چند رشته را به شما پیشنهاد می دهند.

  7. راهنمایی کسب و کار که در مورد کسب و کارها برایتان توضیح می دهند.

کارنامه کنکور

انتخاب رشته ریاضی
انتخاب رشته تجربی
انتخاب رشته انسانی
انتخاب رشته تجربی
انتخاب رشته
انتخاب رشته

برای ثبت نام انتخاب رشته فرم زیر را تکمیل کنید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *